Acest articol este despre o cameră mică care face multe. Gopro hero 7 Black este prima mea cameră de acțiune. Deoarece nu am deținut nici o versiune anterioară nu voi putea realiza o comparație, dar vă voi povesti despre experiența pe care am acumulat-o într-o lună de utilizare.

GoPro Hero 7 Black

Nu a fost o utilizare intensă, ci am folosit-o așa cum orice user ar face-o. Din fericire, în această lună am fost și într-o vacanță, unde am avut ocazia să o testez mai mult.

Deoarece camera are o dimensiunea foarte mică am fost surpins de numarul mare de funcții pe care aceasta îl are. Atunci când am desfăcut-o am rămas dezamăgit pentru că bateria era aproape descarcată și mi-a dispărut puțin din entuziasmul utilizării ei când am văzut acest lucru.

La începutul utilizării am observat că se mai blochează, însă o dată folosită mai mult acest comportament dispare. ATENTIE! Trebuie să faceți update de firmware! Conectarea la aplicație se face foarte ușor și nu am întâmpinat probleme cu ea. De asemenea, utilizând aplicația se pot realiza “live-uri” pe siteurile de socializare (funcție pe care nu am folosit-o până acum). Exista opțiunea de live view care merge puțin sacadat, lucru lesne de înțeles.O altă funcție interesantă a camerei este comanda vocală. Din păcate utilizarea acesteia în lumea reală este puțin anevoioasă, lucru cauzat de existența altor sunete de fundal. În schimb dacă alegem un cadru mai liniștit și minimizăm pe cât posibil distanța față de cameră ea funcționează perfect. Cele mai folosite comenzi vocale au fost: “GoPro, take a photo“, “GoPro turn off“, “GoPro video“, “GoPro timelapse“.

Dimensiunea fotografiei este de 4:3, un lucru care pe mine mă deranjează, neavând opțiuni, ca în cazul modului video, de schimbare a acesteia. Însă acest aspect nu este cel mai mare impediment al camerei. Fotografiile de 12 MP ies foarte bine și culorile sunt superbe, inclusiv în cadre cu umbre sau cu zone luminoase. Eu l-am folosit foarte mult sub apă sau la plajă, unde nu am fost deloc dezamagit.

Capacele sunt rezistente și închise ermetic

Apropo de “sub apă“, această utilitate a camerei mi se pare superbă, am înotat cu ea ore în șir (nu am filmat/fotografiat pe toată perioada deoarece autonomia bateriei nu este atât de bună) în apă sărată și a funcționat perfect!

Pe partea de video, filmează superb! 4k, 60 fps cu hypersmoth stabilization pe 16:9 a fost cea mai utilizată setare. Pentru filmarea cu 240 fps pentru slow motion se poate filma doar în 1080p, ceea ce nu este un lucru rău, dar nu prea am folosit această funcție.

Timelapse-ul foto îl foloseam foarte des sub apă când faceam scufundari să surprindem cadrul cel mai bun, iar timelapse-ul video l-am folosit de câteva ori din mașină pentru a filma traseul și de pe Ferryboat.

Bila neagră vine de la faptul că atunci când este deschisă, camera se încalzește destul de mult și nu știu cât afectează asta în timp. Nu te deranjează în utilizarea ei, dar îți dă un soi de disconfort.

Accesoriile pe care le dețin

Fără accesorii “viața este pustiu”! În cutia ei găsiți câteva prinderi care nu mi se par de folos pentru utilizarea camerei, așadar eu mi-am mai achiziționat încă un acumulator și un încarcător extern care funcționează cu usb type C, un minitrepied și un floaty care te ajută să nu îl piezi în apă.

În concluzie, este o cameră pe care o recomand cu drag! Vă va ajuta să obțineți niște cadre superbe!

Mai jos vă las ceva fotografii, 1 video și un timelapse. Fotografiile nu sunt editate deloc.